Metaalverf gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing metaalverf

Schoonmaken - Controleren - Schilderen

Wat je project dan ook is, er zijn drie stappen die gelden elk schilderproject .

Schoonmaken

Werk de oppervlakte bij zodat er geen losse deeltjes meer zijn door deze op te schuren. Dicht eventuele gaatjes met een vulmiddel.

Maak de ondergrond waar je op gaat schilderen goed schoon. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen. Zorg ervoor dat het metaal droog en schoon is. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, een sopje is prima.

Controleren

Hoe zijn de omstandigheden? Blijft het droog vandaag? Zorg ervoor dat als je gaat schilderen dat het niet kouder is dan 10 graden en niet te vochtig is. Houdt rekening met de wind als je buiten gaat schilderen. Bewaar de houtbeits bij minimaal 5 en maximaal 30 graden.

Schilderen
Ben je niet zeker van de kleur of het effect? Probeer dan eerst een klein stukje en wacht op het resultaat. Weet je al wat je wilt? Dan waar wacht je op, aan het werk!

Wat moet je weten over Brllnt Metaalverf

Metaalverf voor binnen en buiten

Brllnt's metaalverf is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, omdat het geen vluchtige organische stoffen (VOS) bevat.

Eco Nano technologie
Onze metaalverf is ontwikkeld met baanbrekende eco-nano technologie. Nano-coatings dringen diep door in het oppervlak en vormen een naadloze integratie met de structuur.

Veelgestelde vragen over metaalverf

Metaalverf overschilderen

Metaalverf verwijderen

Dit kan, zeker als je een wat ruwwere uistraling wilt hebben. Houd er wel rekening mee dat losse stukje er later afgaan en dat daar de ondergrond direct zichtbaar is. Ook is de kans op splinters aanwezig indien het hout erg ruw is.

Metaalverf verdunnen

De droogtijd van houtbeits kan variëren afhankelijk van factoren zoals de temperatuur, luchtvochtigheid en de dikte van de aangebrachte laag. In goede omstandigheden is onze houtbeits in 30 minuten stofdroog en naar 3 uur helemaal gedroogd.