Hoe verf je een muur

Hoe verf je een muur? Niet elke muur is hetzelfde en een andere afhankelijkheid is het eindresultaat. Alle muurverf van Brllnt is 100% VOC vrij. Je zit dus niet wekenlang in die vervelende verflucht. Daarbij heb je bij Brllnt Muurverf geen primer nodig. Dat scheelt weer extra werk en bespaart mooi wat centjes.

Hieronder vind je een algemene stapsgewijze handleiding voor het schilderen van een muur:

Stap 1 Bereid de muur voor
Dicht eventuele gaatjes met een vulmiddel. Zorg ervoor dat de muur droog en schoon is. Als de muur vies is kun je deze schoonmaken met onze Eco-Cleaner. Plak de randen en alles wat je niet wilt schilderen af. Druk de tape goed aan zodat hier geen verf onder kan komen. Laat het volledig drogen.

De muurverf van Brllnt is dikker dan de meeste andere muurverf. Door de speciale formule is het niet nodig gebruik te maken van een voorstrijkmiddel. Zelfs niet wanneer je een nieuwe muur gaat schilderen.

Stap 2 Doe een oppervlakte test
Met onze DyneSpray kun je testen of je de muur goed hebt schoongemaakt. Zo weet je zeker dat je een geweldig resultaat krijgt.

Stap 3 Aanbrengen van de muurverf:
Meng de verf goed. Breng de muurverf nu aan op muur met een roller of een kwast. Verf eerst de randen zorg ervoor dat je niet te ver vooruit werkt zodat de verf niet droogt. Zodra je de randen hebt gedaan breng je de verf op aan met lange bewegingen van boven naar beneden zodat verfspetters tot het minimum wordt beperkt.

Laten drogen
Nagenoeg altijd is er één laag voldoende om de muurverf dekkend te laten zijn. Het kan in sommige gevallen nodig zijn een tweede laag aan te brengen. Bijvoorbeeld als je van een zeer donkere kleur naar licht gaat, of je hebt een nieuwe muur. Laat de verf volledig drogen voordat je indien nodig een tweede laag aanbrengt.

Stap 4 Opruimen
Verwijder de schildertape direct na het schilderen. Als je nog meer wilt schilderen kun de kwasten en rollers schoonspoelen met water. Als je nog verf over hebt druk je de verfpot goed dicht en bewaar deze op een vorstvrije plaats. Ben je klaar met de verfpot? Laat de verf opdrogen en doe de lege verfpotten in de recyclebak.