Metaalverf gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing Metaal Primer

Schoonmaken - Controleren - Schilderen

Wat je project dan ook is, er zijn drie stappen die gelden elk schilderproject .

Schoonmaken

Werk de oppervlakte bij zodat er geen losse deeltjes meer zijn door deze op te schuren. Dicht eventuele gaatjes met een vulmiddel.

Maak de ondergrond waar je op gaat schilderen goed schoon. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen. Zorg ervoor dat het metaal droog en schoon is. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, een sopje is prima.

De metaalprimer kan direct worden aangebracht op roestige ondergronden

Controleren

Hoe zijn de omstandigheden? Blijft het droog vandaag? Zorg ervoor dat als je gaat schilderen dat het niet kouder is dan 10 graden en niet te vochtig is. Houdt rekening met de wind als je buiten gaat schilderen. Bewaar de houtbeits bij minimaal 5 en maximaal 30 graden.

Schilderen
Ben je niet zeker van de kleur of het effect? Probeer dan eerst een klein stukje en wacht op het resultaat. Weet je al wat je wilt? Dan waar wacht je op, aan het werk!

Wat moet je weten over Brllnt Metaal primer

Metaal primer voor binnen en buiten

Brllnt's metaal primer is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, omdat het geen vluchtige organische stoffen (VOS) bevat.

Eco Nano technologie
Onze metaal primer is ontwikkeld met baanbrekende eco-nano technologie. Nano-coatings dringen diep door in het oppervlak en vormen een naadloze integratie met de structuur.

Veelgestelde vragen over metaal primer

Hoe lang duurt het voordat de metaal primer droog is?

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de temperatuur en de luchtvochtigheid. Bij 20 graden is de verf stofdroog naar 20 minuten. Na 2 uur kun je het overschilderen.

Controleer altijd of de verf goed droog is, in minder gunstige omstandigheden kan het langer duren voordat de metaal primer droog is.

Metaalverf overschilderen

De metaal primer kan prima worden aangebracht op een vorige verflaag. Zorg er dan wel voor dat de vorige verflaag goed gehecht is.

Schuur goed en maak het schoon (vetvrij) met een sopje. Zorg dat alles goed droog is voor je begint.

Metaal primer verdunnen

Je kunt de Brllnt metaal primer alleen verdunnen met water!
Het verdunnen van de metaal primer heeft als voordeel dat de verf dunner is waardoor je er een grotere oppervlakte mee kun schilderen.

Het nadeel is dat de verflaag dunner is en minder lang zal beschermen.