Gebruiksaanwijzing houtbeits

Schoonmaken - Controleren - Schilderen

Wat je project dan ook is, er zijn drie stappen die gelden elk schilderproject .

Schoonmaken

Werk de oppervlakte bij zodat er geen losse deeltjes meer zijn door deze op te schuren. Dicht eventuele gaatjes met een vulmiddel. Zorg ervoor dat het hout droog en schoon is. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, een sopje is prima.

Controleren

Hoe zijn de omstandigheden? Blijft het droog vandaag? Zorg ervoor dat als je gaat schilderen dat het niet kouder is dan 15 graden en niet te vochtig is. Houdt rekening met de wind als je buiten gaat schilderen. Bewaar de houtbeits bij minimaal 5 en maximaal 30 graden.

Schilderen
Ben je niet zeker van de kleur of het effect? Probeer dan eerst een klein stukje en wacht op het resultaat. Weet je al wat je wilt? Dan waar wacht je op, aan het werk!

Wat moet je weten over Brllnt Houtbeits

Houtbeits verdunnen

Houtbeits verdunnen

Onze houtbeits is wat dikker dan de meeste andere soorten verf. Hierdoor dekt het beter.  Wil je dat je dat de houtnerf iets meer naar voren komt. Dan kun je de verf verdunnen.

Doe dit alleen met water!
Als je de verf met andere middelen verdunt zal de verf niet meer goed werken.

Houtbeits voor binnen en buiten

De houtbeits van Brllnt kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Dit komt doordat er geen Vluchtige organische stoffen (VOS) in de houtbeits.

Eco Nano technologie
Brllnt houtbeitsis gemaakt met revolutionaire eco-nano technologie. Nano-coatings dringen in het oppervlak en worden één met de structuur.

De houtbeits heeft een uitstekende UV-blokkering, waardoor het vergrijzingproces van hout wordt tegengegaan.

Veelgestelde vragen over houtbeits

Hout beitsen als het nat is?

Nee, dat gaat niet goed werken. Onze houtbeits is watergedragen, door natte omstandigheden krijgt de houtbeits geen kans te hechten.

Hout beitsen zonder schuren

Dit kan, zeker als je een wat ruwwere uistraling wilt hebben. Houd er wel rekening mee dat losse stukje er later afgaan en dat daar de ondergrond direct zichtbaar is. Ook is de kans op splinters aanwezig indien het hout erg ruw is.

Hoe lang duurt het voordat houtbeits droog is?

De droogtijd van houtbeits kan variëren afhankelijk van factoren zoals de temperatuur, luchtvochtigheid en de dikte van de aangebrachte laag. In goede omstandigheden is onze houtbeits in 30 minuten stofdroog en naar 3 uur helemaal gedroogd.

Hoe vaak moet ik houtbeits aanbrengen?

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het type hout, de blootstelling aan de elementen en de gewenste mate van bescherming. Over het algemeen wordt aanbevolen om houtbeits om de paar jaar opnieuw aan te brengen voor optimale bescherming.

Kan ik houtbeits gebruiken op alle houtsoorten?

Houtbeits kan worden gebruikt op de meeste houtsoorten, maar het is altijd raadzaam om eerst een testplek uit te proberen om te controleren hoe het hout reageert op de beits. Sommige houtsoorten absorberen beits anders en kunnen verschillende resultaten opleveren.

Is houtbeits veilig voor gebruik binnenshuis?

Ja, de houtbeits van Brllnt bevat 0% VOS (Vluchtige organische stoffen) en is veilig voor gebruik binnenshuis. De Zorg er echter voor dat de ruimte goed geventileerd is tijdens het aanbrengen en drogen van de beits.

Houtbeits over verf

Hoewel het mogelijk is om beits over verf aan te brengen, raden we dit over het algemeen niet aan. Dit komt doordat verf- of laklagen gesloten zijn, terwijl beits juist de eigenschap heeft om te ademen. Wanneer je beits over verf aanbrengt, gaat de ademende werking van de beits verloren. Hierdoor wordt het hout niet effectief beschermd van binnenuit.