Hoe verf je een deur

Een deur schilderen is niet moeilijk. Een goede voorbereiding is het halve werk. Alle houtverf van Brllnt is 100% VOC vrij. Je zit dus niet wekenlang in die vervelende verflucht.

Stap 1 Bereid de deur voor
Verwijder alle ijzerwaren zoals deurknoppen en scharnieren en leg ze op een veilige plaats. Vul eventuele scheuren of gaten met houtvuller.

Stap 2 Schuur de deur
Schuur het hele oppervlak van de deur lichtjes om de verf beter te laten hechten. Reinig de deur met onze Ecocleaner. Laat goed drogen en test met de DyneSpray of de deur goed schoon is.

Stap 3 Grondverf aanbrengen
Breng een laag grondverf aan op de deur en bedek het hele oppervlak gelijkmatig. Laat het volledig drogen.

Stap 4 Verf de deur
Breng met een kwast of roller verf aan op de deur in lange, gelijkmatige bewegingen. Schilder de deur in één keer af. Laat de verf volledig drogen voordat u indien nodig een tweede laag aanbrengt.

Stap 5 Installeer hardware
Zodra de verf droog is, installeert u alle hardware zoals deurknoppen en scharnieren opnieuw.

Stap 6 Opruimen
Reinig uw gereedschap en oppervlakken en gooi eventuele resterende verf op de juiste Verwijder de schildertape direct na het schilderen. Als je nog meer wilt schilderen kun de kwasten en rollers schoonspoelen met water.

Als je nog verf over hebt druk je de verfpot goed dicht en bewaar deze op een vorstvrije plaats. Ben je klaar met de verfpot? Laat de verf opdrogen en doe de lege verfpotten in de recyclebak.